Verandering in social medialand

Wat gaat er komen in 2017?

In 2016 is er al veel veranderd op social media gebied: Insta stories, 360-graden foto's, live uitzenden en hashtags op LinkedIn. Maar welke interessante veranderingen staan ons te wachten? Hier een aantal op een rij:

Live audio op Facebook: Naast live video wordt het ook mogelijk om live audio te plaatsen op Facebook. Ideaal voor podcasts.

Live op Instagram: Live is de toekomst volgens moederbedrijf Facebook, dus ook op Instagram wordt live video ingevoerd dit jaar.

Vacatures op Facebook: Facebook maakt er een sport van te concurreren met andere social mediakanalen. Daarom richt het platform zich op vacatures. Dit jaar krijgt elke bedrijfspagina een aparte sectie voor vacatures.

“Wat moet jij weten?”

Makkelijker producten aanbieden op Instagram: Instagram maakt het binnenkort makkelijker om producten aan te bieden door een producttag toe te voegen. Geen gepruts meer met linkjes in de bio en dat soort gekkigheid.

Adverteren op Pinterest: We zitten er al jaren op te wachten, maar ik verwacht dat we volgend jaar eindelijk kunnen adverteren op Pinterest!

Backstage op YouTube: Volgend jaar wordt Backstage geïntroduceerd. Hiermee hoopt YouTube zijn imago als ‘video-dump-platform’ af te schudden en wat meer ‘social’ te worden.

Technologieën in 2030...
Lees artikel