LG ook klaar met de modulaire telefoon

Na Google verlaat LG ook de strategie die vorig jaar werd ingezet

LG introduceerde vorig jaar op de Consumer Electronics Show (CES) de LG G5 met de mogelijkheid functies uit te breiden via het zogeheten 'Friends'-module.

De smartphone kwam beschikbaar met twee modules, een camera-uitbreiding en een hifi-uitbreiding. Die laatste werd ontwikkeld in samenwerking met de Deense geluidsspecialist Bang & Olufsen. De bedoeling was in de loop der tijd meer uitbreidingen toe te voegen.

Wall Street Journal meldt dat LG gestopt is met de modulaire telefoon. Het concept slaat niet aan, gebruikers schijnen er geen behoefte aan te hebben. LG meldt zich meer te richten op verbetering van interne functionaliteiten van de nieuwste smartphones.

“ Bovendien waren de twee modules behoorlijk prijzig, bijvoorbeeld 60 euro voor de camera ”

Modulair in verschillende vormen

LG was snel op de markt met een telefoon waar modules aangeklikt worden. De standaard functies van de smartphone blijven in het apparaat aanwezig. Verschillende andere producenten ontwikkelen modulaire concepten waarbij uitbreidingseenheden de standaard functies vervangen. De module met de standaard functie wordt van een onderliggend frame verwijderd en op de opengevallen plek komt de nieuwe module, een soort puzzel dus.

Aan de manier die LG voor ogen had zaten een aantal nadelen. De module werd gelijk erg groot. Ook had het verwisselen van de modules nog wat nadelen. Zo moest steeds de bodem uit de telefoon worden gehaald en de accu aan de te plaatsen module worden gekoppeld. De combinatie moest vervolgens weer in de smartphone worden geschoven. Een herstart van de smartphone was onvermijdelijk.

Technologieën in 2030...
Lees artikel