Future Energy

Hoe future energy ons leven gaat veranderen

2016 was een opmerkelijk jaar voor de energie. Zonne-energie werd goedkoper dan fossiele brandstoffen, Elon Musk onthulde nieuwe zonnepanelen, de VS installeerde zijn eerste commerciële windmolenpark en een tiener ontwierp een methode om goedkope ' zonneblaadjes' te creëren. Wat kunnen we verwachten in 2017?

Opkomende markten
2017 is het jaar waarin wellicht enkele van de veelbelovende markten gaan opkomen, zoals met name Afrika. Er zijn meerdere startups gesignaleerd, zoals PEGAfrica, die huishoudens in West-Afrika voorziet van zonne-energie op krediet.

Grote bedrijven gaan groen
Als het gebruik van future energy economisch gezien concurrentievoordeel gaat opleveren, moeten de grootste energieverbruikers wel mee gaan in de trend. Zo hebben Google en Facebook al doelstellingen op het gebied van groene energie. Ook vliegtuigmaatschappijen zijn bezig om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door bijvoorbeeld het gebruik van biofuel.

 

Nieuwe grenzen in Onderzoek & Ontwikkeling (O&O)
Er worden innovaties op het gebied van schonere, efficiëntere energiesystemen verwacht, aangezien wetenschappers en startups massaal investeren in onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe technologieën. 2017 zou het jaar kunnen zijn van opmerkelijke nieuwe doorbraken in de fusie-energie.

2016 zat vol onverwachte wendingen en dat zal in 2017 niet anders zijn.

Technologieën in 2030...
Lees artikel