8 videotrends voor 2016

Alle marketingtrends geven aan dat video’s steeds hotter worden in 2016

Nederland loopt enorm achter op het gebied van online videomarketing. Sommige trends die besproken worden waren in 2015 al gaande, maar zullen in 2016 nog een grotere rol gaan spelen. Online video gaat namelijk steeds populairder worden en de komende jaren zal ongeveer 70% van het internetgebruik door middel van video zijn. Wil je als bedrijf vernieuwend zijn in Nederland? Dan kun je daar nu mee beginnen door online video’s te gaan gebruiken.

1. Social Video
Facebook gaat de concurrentie aan met YouTube. Zit je doelgroep op facebook? Post dan vooral video’s op dit platform. Op deze site is het delen, liken en reageren veel makkelijker dan via YouTube. ‘Facebook is echt maatwerk, zonder opdringerig karakter.’ De strijd voor online video’s wordt steeds groter in 2016. Video’s worden tegenwoordig al beter bekeken dan foto’s en al helemaal beter dan alleen tekst. 

2. Social video-advertenties
Een andere videotrend is de social video-advertentie. Als bedrijven video’s op Facebook plaatsen worden hierdoor nieuwe deuren geopend. Video’s worden op maakt gemaakt, omdat Facebook content persoonlijker kan aanbieden. De Click Through Rate (CTR) van videoadvertenties heeft het hoogste resultaat.

3. Mobiel wint het van desktop
De smartphone wordt steeds populairder en blijft winnen van de desktop. In Nederland is het mobiele datanetwerk erg groot en databundels kunnen steeds beter gebruikt worden om online video’s te kijken. 

4. Verticale videotoepassing
Door de toename van smartphone gebruik is er een verschuiving te zien in de ervaring met video’s. Je kunt een verschil maken tussen de verticale video en de horizontale video. Snapchat en Instragram zijn twee apps die gebruik maken van verticale video’s en deze video’s worden negen keer zo vaak bekeken als de horizontale video’s.

“Wil je als bedrijf vernieuwend zijn in Nederland? Dan kun je daar nu mee beginnen door online video’s te gaan gebruiken.”

5. Persoonlijke online video
De persoonlijke touch van een video en de bedrijfsidentiteit zijn onderscheidende factoren die een video succesvol maken. Naast een goede inhoud en kwaliteit natuurlijk. In Nederland kun je dit onderscheid nog goed maken, doordat we achter liggen op het gebied van online video’s. 

6. Online video’s worden voor sommige doeleinden langer
In 2014 keek 45% van de mensen naar video’s van 6 minuten of minder. Maar op de tablet en smart-tv keken 80% van de mensen naar filmpjes van 10 minuten en zelfs 65% keek langer dan 30 minuten naar filmpjes op een smart-tv. Dit verschil gaat alleen maar groter worden.

7. Video wordt weer een vernieuwend medium
Steeds meer bedrijven gaan op een innovatieve manier om met video’s.

8. De prijs voor het maken van video’s daalt. 
De prijs van video’s zal lager worden door de lengte van de video. De inhoud zal de prijs meer gaan bepalen.

Wil je je onderscheiden als bedrijf? Maak dan een persoonlijk, onderscheidend en vernieuwend filmpje die je op allerlei manieren kunt bekijken via verschillende social media. 

Wil je meegaan met de trends en steeds meer gebruik gaan maken van video’s? Bekijk dit artikel hier in video-vorm!

Technologieën in 2030...
Lees artikel