Minder huur door helpen in huishouden

Millennials helpen boomers in huishouden in ruil voor goedkope huur

Iedere nacht zijn er in de Verenigde Staten wel 50 miljoen slaapkamers leeg. Dit zijn vooral kamers van ouderen waarvan de kinderen het grote ouderlijk huis inmiddels hebben verlaten. Tegelijkertijd zijn miljoenen jongeren opzoek naar een betaalbare huurwoning, wat bijna een onmogelijke opgave is. Huurwoningen die enigszins in de buurt van werk of scholen zijn, zijn onbetaalbaar voor jonge starters.

Maar wat nou als de jonge zoekenden kunnen intrekken bij de ouderen? Nesterly heeft hier een goed werkend systeem voor bedacht. De starters betalen maar een deel van hun huur als zij helpen in en rondom het huis. Zo hebben de starters een relatief goedkope huurlocatie en zijn de ouderen voorzien van hulp, zodat zij zelf langer in het huis kunnen blijven wonen, en een veilig gevoel.

Deze maand lanceerde Nesterly hun applicatie in Boston. Met de chatfunctie van deze app kunnen de twee partijen met elkaar in contact komen. Via de app kunnen ook 'background checks' worden gedaan en betalingen en verzekeringen worden geregeld.

“De oplossing voor de woningcrisis”

Technologieën in 2030...
Lees artikel