Bezorgdrones

Drones worden nu echt gebruikt om pakketten af te leveren

Amazon Engeland draait een pilot met bezorgdrones en er zijn twee pakketten afgeleverd. Op 7 december 2016 is bij Cambridge op het platteland een TV en zak popcorn bezorgd. Én dit 13 minuten na de online bestelling.

Amazon-topman Jeff Bezos laat in een tweet weten dat de eerste bezorging per drone een feit is. Hier staat ook een link naar het filmpje.

In het filmpje kun je zien dat de klant en bestelling plaatst vanuit Cambridgeshire, het bestelling wordt klaargemaakt en hoe de drone daarna 3,5 kilometer vliegt om het pakket te bezorgen. De drone hoeft niet bestuurt te worden, dit gebeurt autonoom. Daarna pakt de klant de bestelling zelf uit de tuin als de drone is vertrokken.

Voorlopig blijft deze service alleen beschikbaar voor twee klanten, maar binnenkort zal het worden uitgerold naar honderden klanten die in de buurt van het Amazon magazijn wonen. After that, well it'd easy to say the sky's the limit, but that's not exactly true anymore, is it? - woordvoerder Amazon.

“Sky is niet meer the limit”

De verwachtingen zijn hoog gespannen rondom de dronebezorgingen. De bezorgkosten kunnen drastisch naar beneden, naar misschien wel één dollar per pakket – een fractie van wat het nu is met koeriers en vrachtwagens. Daarnaast gaat het bezorgen per drone veel sneller.

Toch is dit nog niet realiteit. In de UK mogen drones niet hoger vliegen dan 122 meter en er moet altijd een mens als back-up dienen als er wat fout gaat. In de USA mogen de commerciële dronevluchten wel, maar wel in het zicht van de operator. Daarom hoopt Amazon op een snelle versoepeling van de regels.

Technologieën in 2030...
Lees artikel