Bankpas passé

Smartphone-betaling in fysieke winkel wordt heel gewoon

Nederland is klaar voor mobiel betalen met de smartphone. Rabobank, ING en ABN AMRO hebben het voor klanten mogelijk gemaakt om via de Near Field Communication (NFC) -chip uit een eigen digitale protefeuille te betalen. Daarnaast zijn er al tenminste 200.000 betaalautomaten geschikt voor mobiel betalen. Betalen met de NFC-chip kan bij alle betaalautomaten waar contactloos betalen mogelijk is. Ook bij mobiel betalen is een pincode bij een bedrag onder de 25 euro niet nodig om in te voeren. 

Nederland is een van de snelst groeiende markten voor de NFC-betaling. De verwachting is dat er wereldwijd 2,7 miljard smartphonegebruikers zullen zijn in 2019 en dat er 200 miljard 'm-commerce transacties' per jaar zullen plaatsvinden.

 

 

 

“2,7 miljard smartphonegebruikers in 2019”

Nu de drie grootste banken in Nederland gebruik maken van de Mastercard's Cloud-Based Payments (MCBP) specificaties, is het voor de meeste Nederlanders mogelijk om in tankstations, winkels en restaurants met een smartphone te betalen. Ze moeten wel beschikken over een NFC-toegeruste smartphone met Android als besturingssysteem. Apple blijft achter, want deze laat alleen nog het eigen Apple Pay toe.   

Technologieën in 2030...
Lees artikel