Ontdek de verborgen wereldwonderen

Hoe? Met Atlas Obscura Virtual Reality

Afgelopen augustus heeft het Amerikaanse bedrijf Atlas Obscura samen met Start VR haar eerste Virtual Reality experience gelanceerd. Atlas Obscura VR geeft reizigers de kans om spannende, mysterieuze plekken te ontdekken. In het eerste seizoen, die nu beschikbaar is, heb je de keuze uit drie verschillende episodes, die stuk voor stuk enorm bijzonder zijn. De episodes duren allemaal meer dan 15 minuten waarin je honderden geheimen kan ontraadselen. Het gebruik van de nieuwste tools voor het creëren van Virtual Reality en interactieve verhaalvertellers, zorgt voor ongelooflijke beelden en fascinerende verhalen.

De eerste stop (episode) zijn de ‘Temples of Humankind’, een reeks psychedelische ondergrondse tempels die verborgen zitten in de Italiaanse Alpen. Daarna kom je bij ‘The Salt Mines of Salina Turda’, een futuristische wereld onder Transsylvanië. De laatste plek is het ‘Winchester Mystery House’, die zich in Amerika bevindt. Naast deze drie eerste episodes heeft de applicatie meer dan 50 bijzondere plekken waarover verhalen verteld worden aan de hand van foto’s en geluiden. En dit is natuurlijk pas het eerste seizoen...

De applicatie is gratis te downloaden in de Oculus store voor de Samsung Gear VR-headset, maar zal binnenkort ook voor andere uitrustingen beschikbaar zijn.

Technologieën in 2030...
Lees artikel