The future workplace

The future workspace is waar je wilt zijn

De hele dag achter jouw bureau zitten is niet gezond. Dit is al eerder opgevallen, maar nu doen we er ook steeds meer mee. De Apple Watch wat constant op je pols zit herinnert je eraan dat je af en toe moet opstaan en in beweging moet komen. De schermen worden ook wel eens hoger gezet zodat je erachter moet staan of via een actieve stoel kunt werken. Dit bleek voor sommigen niet genoeg. Door behulp van technologie en creatieve professionals is het actief zitten en opstaan overal en altijd.

Deze groep mensen noemt zichzelf The Nomad Class. Ze onderzoeken hoe de opkomst van freelancers, verre werknemers en verspreide teams een andere visie hebben gekregen op de traditionele manier van hoe en waar we werken. De mogelijkheid om met teams en klanten over de hele wereld te verbinden, zijn ook de nieuwe mogelijkheden voor een productieve werkplek onbeperkt.

“Bureaus maken je af. ”

Een nomadenbureau is helemaal geen bureau. Het is meer een werkplek waarin we samen kunnen werken. Het kunnen draagbare schermen zijn of het kunnen reizende hotspots zijn.

De futuristen van The Nomad Class vroegen zich af hoe een werkplek eruit zal zien in de toekomst? Als we niet langer gebonden zijn stationaire werkplekken dan is er veel meer mogelijk. Daarnaast biedt het draadloze, snellere en meer beschikbare internet meer mogelijkheden. Daarnaast zou draadloos opladen en verbonden apparaten een impuls geven aan de nieuwe werkplek. Hoe zou jouw bureau er dan uit zien?

Technologieën in 2030...
Lees artikel