Huisdieren op kantoor

En vier andere kantoortrends in 2017

Wij geven jou als ondernemer graag een kijkje in de kantorenmarkt. Welke trends zijn het momenteel helemaal aan het maken op de werkvloer?

1. De kantoorhond 
Tegenwoordig zijn er steeds meer dieren op kantoor te bespeuren. Naast de al gebruikelijke vissen zijn er ook steeds meer honden, katten en konijnen aanwezig. Niet alleen gezellig zo'n werkplekkonijn, maar ook zeker nuttig! Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die vergezeld zijn door deze viervoeters, productiever zijn. Google, Amazon en Ben & Jerry's gingen je al voor. 

2. Uw kantoor als recruitmenttool 
De economie trekt inmiddels al enkele jaren flink aan, start-ups, scale-ups en techbedrijven groeien ongekend snel. Bedrijven moeten daardoor weer hun best doen om personeel te werven en uw kantoor kan daarin een keyfactor zijn. Een hippe werkomgeving kan doorslaggevend zijn bij het vinden van het juiste personeel. Het is niet ongebruikelijk veel geld te spenderen aan het uiterlijk van jouw kantoor om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken. 

 

 

3. Grotere gemeenschappelijke ruimtes 
Minder netto vierkante meters waar alleen jouw bedrijf toegang toe heeft, maar meer gemeenschappelijke vierkante meters. Kantoorpanden worden steeds meer voorzien van 'social' en 'lounge' area's. Tafelvoetbaltafels, barretjes en belruimtes zijn de trend. 

4. Flexibele layout
Een flexibele layout van een te huren kantoor kan helpen bij het snel groeien of eenvoudig krimpen van het bedrijf. Steeds meer bedrijven zoeken flexibele kantoorruimtes, maar daarvoor betaal je wel de hoofdprijs. 

5. Gezond werken is hip
Begin de dag met een bootcamp met alle collega's. Je bent direct wakker en het helpt goed als teambuilding. Daarnaast zijn planten op kantoor ook weer helemaal hip. Als laatste is Eco WiFi een slimme kantooroplossing om straling tegen te gaan. 

Technologieën in 2030...
Lees artikel