Human Capital

Tien trends in 2017 op het gebied van human capital

De term 'human capital' verwijst naar de waarde van de kennis, vaardigheden, creativiteit en andere factoren van een groep mensen. Managers gebruiken deze term vaak voor de totale 'waarde' van hun personeel. Om de waarde van een organisatie te maximaliseren, is het helpvol om te kijken naar de aankomende trends op het gebied van human capital:

1. Multigenerational workforce
Het personeelsbestand zal jonger én ouder worden in 2017. De Millennials zullen belangrijke posities beklemen en aan de andere kant zal er nog een grote groep Baby Boomers aan het werk zijn. 

2. Diversity
Vrouwen en minderheidsgroepen zullen meer gerepresenteerd worden in elke laag van de organisatie. Nog steeds niet genoeg, maar wel meer. 

3. Digital tech
In dit tijdperk van 'Bring Your Own Device' (BYOD) zullen in 2017 steeds meer werknemers hun eigen computer en andere apparaten meenemen. 

4. The social contract
In tegenstelling tot vroeger is het vandaag de dag normaal om meerdere malen van werkgever te veranderen. Nieuwe wernemers zullen daarom flexibiliteit van hun werkgevers verwachten. 

5. Organizational design
Business zal steeds platter en democratischer worden. Netwerken van zeer interactieve teams zullen dit jaar steeds belangrijker worden.

 

 

“In 2017 zal de manier waarop we werken radicaal veranderen”

6. Employee experience
CEO's zullen meer aandacht besteden aan de werkomstandigheden en ervaringen van de werknemers. 

7. HR Tech
In 2017 zullen gebruiksvriendelijke HR-technologieën volledig responsief, sociaal, makkelijk en geïntegreerd zijn. 

8. Learning
Ondanks dat jonge werknemers niet verwachten hun gehele carrière bij één bedrijf te werken, verwachten ze van hun werkgever wel de kans om vaardigheden te ontwikkelen.

9. Workforce management 
Bedrijven zijn obsessed met het analyseren van bedrijfsprocesses en werknemersprocedures. Een operationele mindset zal top performers helpen optimale resultaten te produceren. 

10. People analytics 
Predictieve modellen zullen HR-afdelingen helpen om de juiste personen te werven. Deze modellen zullen berusten op de kwaliteiten van de huidige werknemers die gelukkig en succesvol zijn. 


 

 

Technologieën in 2030...
Lees artikel