De Vibemanager

De nieuwste tool voor geluk op de werkvloer

Het is bijna lente en dat maakt ons gelukkig. Zon, warmere tempraturen en langere dagen. Maar wat maakt ons gelukkig op de werkvloer? Geluk is een belangrijk onderdeel van Facility Management, maar ook lastig: geluk is voor iedereen anders. Maar zonder een geluksgevoel wordt niemand echt succesvol en houden we ons werk minder lang vol. Waar mensen vroeger naar hun werk gingen omdat het moest, willen we er nu echt gelukkig zijn. De nieuwste tool hiervoor is ‘De Vibemanager’.

De Vibemanager past bij deze tijd. We zijn kieskeurig geworden met het kiezen van onze werkplaats en zoeken dan ook de wauw-factor. Hoe zorgt de Vibemanager hier dan voor? Zoals de titel al verklapt: de Vibemanager zorgt voor een goede vibe in de organisatie. De nodige aanpak is natuurlijk voor ieder bedrijf anders. ICT-medewerkers hebben bijvoorbeeld hele andere wensen dan mensen in de zorg. Het is dus belangrijk dat de Vibemanager eerst op onderzoek uit gaat naar de medewerkerstevredenheid. Wil iedereen vrijdag om vier uur naar huis om weekend te vieren, of willen we dat gezamenlijk op de vrijdagmiddagborrel?

Ook ontdek je zo de frustraties van de werknemers. Sommige vinden dat er te weinig afgesloten belruimtes zijn en sommige missen juist een algemene informele ruimte. Het is belangrijk je als Vibemanager niet mee te laten slepen met alle individuele wensen. Behoud een helicopterview om zo het algehele werkklimaat te verbeteren.

“De Vibemanager past bij deze tijd”

De Vibemanager komt ook met leuke, informele initiatieven. Denk aan een voetbaltafel in de kantine, een wekelijks sportuurtje of het gezamenlijk kijken van de Olympische Spelen. Werknemers zullen hier enorm gemotiveerd door raken. Ook is het belangrijk om als Vibemanager genoeg draagvlak te hebben. Een manier hiervoor is het opzetten van ‘verleukteams’, want de leukste ideeën komen als je praat met mensen van de werkvloer. Pas wel op dat je niet overdrijft, een werkplek blijft een werkplek.

Het concept van de Vibemanager komt overgevlogen uit Amerika. IT-bedrijven in Silicon Valley zetten vibemanagement in om talentvolle medewerkers aan zich te binden. Zij richten zich daar erg op individuele beloning, wat in Nederland juist niet werkt. Daarom moet je vibemanagement nooit klakkeloos overnemen. Het moet passen bij de cultuur van de organisatie.

 

Lees meer op: Facto.nl

Technologieën in 2030...
Lees artikel