Wordt de facility manager straks vitaliteit manager?

FM gaat zich steeds meer focussen op vitaliteit werknemers.

In de Verenigde Staten investeren bedrijven al jaren in Corporate Wellness, terwijl we in Nederland afwachtend of misschien zelfs sceptisch tegenover gezondheids- en vitaliteitsprogramma's zijn. Toch is het een kwestie van tijd voordat deze programma's ook hier op het managementagenda komen, zo pleit Colin Cleeren in een artikel van Facto. Facility managers gaan een grote rol spelen, verwacht hij. 

Wat houdt zo'n vitaliteitsprogramma eigenlijk in? Het klinkt nog een beetje vaag, en dat is het ook: er zijn geen harde, duidelijke regels. Het Amerikaanse Healthcare.gov omschrijft het als: "een programma dat bedoeld is om gezondheid en vitaliteit te verbeteren en te stimuleren die gewoonlijk wordt aangeboden via de werkplek." Door duurzaam te investeren in alle facetten van gezondheid (zowel fysiek als mentaal) worden je werknemers vitaler. Zij die energiek, fit, ontspannen en productiever werken. 

Wat levert het op?

Organisaties zoals Google, Johnson & Johnson en Amazon hebben al gezien dat hun investeringen in Corporate Wellness veel opleverden: medewerkers zijn tevredener, ziekteverzuim gaat omlaag en de arbeidsproductiviteit omhoog. De Society for Human Resource Management schatte in 2017 dat 70 procent van de werkgevers wereldwijd wellness programma's aanbieden, een stijging van 12 procent met 2008. Steeds meer bedrijven zien dus het belang in van investeren in de gezondheid en vitaliteit van werknemers. 

In Nederland zijn dit soort programma's nog niet zo populair en investeren organisaties tot dus ver maar mondjesmaat in gezondheid en vitaliteit. Ten onrechte, want een studie van Harvard Business Review heeft aangetoond wat zo'n investering bedrijven nou daadwerkelijk oplevert. Elke geïnvesteerde euro werd twee tot drie keer terugverdiend. Dankzij gezondheidsprogramma's heeft het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson ongeveer 250 miljoen dollar bespaard op gezondheidskosten tussen 2002 en 2008. Het levert werknemers zelf ook daadwerkelijk financieel wat op. Volgens recent Amerikaans onderzoek van National Business Group on Health kan meedoen aan een vitaliteitsprogramma de werknemer gemiddeld 742 dollar per jaar besparen.

Uitdaging

Een van de belangrijkste uitdagingen voor facility managers is het verzorgen van een goede, gezonde werkomgeving. En dat terwijl onze kantoren niet bekend staan uit te nodigen om meer te bewegen of gezonder te eten: meer dan de helft van onze werknemers beweegt te weinig en 50 procent van ons is te dik. Dat leidt weer tot ernstige gezondheidsrisico’s zoals een verhoogde kans op diabetes en hart- en vaatziektes. Harde cijfers.

“Een van de belangrijkste uitdagingen voor facility managers is het verzorgen van een goede, gezonde werkomgeving.”

Gelukkig staan de meeste werknemers open voor werkgevers die betrokken zijn bij hun gezondheid. 54 procent van de Nederlandse werknemers vindt zelfs dat hun werkgever een actieve rol moet spelen bij het stimuleren van een gezonde leefstijl. Helaas vertaalt dit zich niet altijd in deelname door de werknemers zelf. Iets meer dan een derde (38 procent) maakt gebruik van de gezondheids- of welzijnsactiviteiten die hen worden aangeboden. Waar komt dit door? Het kan zijn dat deze programma’s niet aansluiten bij de behoeftes van de werknemers, niet stimulerend genoeg werken of misschien zelfs compleet gemist worden! Enorm zonde, want er valt enorm veel winst te behalen.

De facility manager aan zet

De eerste stap in de richting van gezondere werknemers is bewustwording creëren over het belang ervan. Daarna is het belangrijk om te weten dat we 90 tot 95 procent van onze beslissingen op de automatische piloot maken. Deze keuzes kunnen managers met workplace nudging uitdagen. Het aanbieden van een stimulerende omgeving wordt een belangrijke uitdaging waar facility managers talloze mogelijkheden hebben om winst te maken:

  • In de praktijk werden de zit/statafels te weinig gebruikt. Maar de sense of urgency is nu een stuk duidelijker: zitten is het nieuwe roken. Beidt daarom werknemers genoeg mogelijkheden om uit die kantoorstoel te kruipen en een actievere en gezondere houding aan te nemen.
  • De werkvloer moet dynamischer. Stimuleer werknemers om te bewegen door verschillende faciliteiten aan te bieden waardoor ze hun werkplek even moeten verlaten. Zoals staande vergaderruimtes, koffiecorners en brainstormhokjes.
  • Hier lees je meer over het stimuleren van werknemers om gezonde/goede keuzes te maken.

Wil je meer weten over dit onderwerp? In Facto verscheen onlangs het artikel ‘FM focust meer op vitaliteit medewerkers’, deze kun je hier gratis online downloaden.

Technologieën in 2030...
Lees artikel