Mobile identity

De ongebonden lifestyle vertaald in handige gadgets

Als jij een denker bent, een doener, een artiest, een schrijver, een professional, een student, een lijstjesmaker, iemand die kalenders bijhoudt, et cetera et cetera dan zou het goed kunnen dat je al eens de producten van Moleskine hebt gebruikt. De spullen van Moleskine zijn de hele wereld over geweest; in tassen, treinen, over de tafel in een co-working hub. Ze maken het iedereen mogelijk om ideeën te vangen en te verwezenlijken in ontelbare creatieve vormen. Het maakt niet uit welk product je kiest, Moleskine staat voor zowel plaats als verplaatsing. Een draagbaar huis voor onze meest intieme gedachten en een platform voor ingenieuze ideeën.

Maria Sebregondi, medeoprichter van Moleskine, was geen vreemde van de ongebonden lifestyle. Ze merkte de trend van nomadisch leven op vroeg op. Creatieve professionals pakken hun spullen en gaan wanneer hun intuïtie verteld dat het tijd is.

Deze mensen waren het zittende leven zat, verteld Sebregondi, zowel op werk als thuis. Ze wilden reizen en gingen de hele wereld over. Ze zochten naar nieuwe identiteiten van zichzelf, zoals het vermogen om je aan te passen aan de omgeving.

“Deze levensstijl helpt professionals carrière te maken en inspiratie te vinden tijdens het reizen”

Met deze nieuwe trend van bestaan, begon Moleskine met de verhalen te bundelen. De visie was om spullen te ontwerpen die mensen ondersteunden om locatie onafhankelijk te zijn met simpele en essentiële tools. Zo kwamen drie belangrijke dingen samen; design, functionaliteit en betekenis. Nu is Moleskine uitgegroeid tot een open platform voor creativiteit en zelfexpressie.

Ze designen producten die analoog zijn, maar niet zonder naar de digitale ontwikkelingen te kijken. Laatst heeft de organisatie geïnnoveerd om fysiek en digitaal samen te laten komen op een manier waarin een connected life ondersteund wordt.

We noemen dit ‘phygitaal’ en is een brug tussen de twee werelden. Jonge mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in dingen met de hand maken, maar tegelijkertijd is technologie onderdeel van het leven wat nooit meer zal verdwijnen.

Technologieën in 2030...
Lees artikel