Google stopt met modulaire telefoon

Het concept kon niet aan de man gebracht worden

Google heeft de stekker eruit getrokken. Project Ara, wat een modulaire telefoon zou ontwikkelen is mislukt. Het was een wetenschappelijk experiment, maar het is niet gelukt. Gebruikers konden zelf hun mobiele telefoon in elkaar zetten met losse modules. Maar het plan past niet meer in de strategie van de onderneming.

Het leek een goed idee, een telefoon waarbij de bezitter allerlei modules in kon bouwen. Een telefoon op maat gemaakt, niet gebruikte zaken konden worden weggelaten. Bijvoorbeeld hobby fotografen konden een luxe cameramodule invoegen met meer geheugen.

De modulaire telefoon was vooral in technische kringen erg populair, maar aan de handelskant liep het allemaal wat minder. De telefoons in kwestie waren een stuk groter dan telefoons die op de standaard manier worden gebouwd. Daarom bleek het lastig om het concept aan de man te brengen.

“Het is niet geslaagd”

De productie van de telefoons zou ook niet door Google zelf worden gedaan, daarvoor werd een beroep gedaan op verschillende partners. Vorig jaar is er een proef gedaan met Project Ara in Puerto Rico, maar dit gaf niet het gewenste resultaat. Alles bij elkaar waren er redenen genoeg om ermee te stoppen.

Technologieën in 2030...
Lees artikel