Distributiecentrum de lucht in?

Amazon tilt een distributiecentrum de lucht in

Amazon heeft een patent gekregen op een bijzonder plan voor snelle distributie vanuit pakhuizen die hangen aan een luchtballon en tevens fungeren als vliegdekschip voor afleverdrones.

De visie die het bedrijf in het patent beschrijft is een stelsel van luchtballonnen met daaronder een pakhuis. Dit pakhuis noemen ze ook wel een airborne fulfillment center. Deze wordt bevoorraad met kleinere luchtballonnen (shuttles). De shuttles komen van distributiecentra op de grond.

Wanneer een online bestelling wordt geplaatst, wordt het dichtsbijzijnde distributiecentrum geactiveerd waarin het betreffende artikel aanwezig is. Een afleverdrone, een unmanned aerial vehicles, krijgt het betreffende artikel geladen en gaat naar het opgegeven adres. Nadat de bestelling is ontvangen, keert de drone terug naar het moederschip voor het ophalen van een volgende lading.

Naast het bevoorraden, kunnen de grote luchtschepen dienen als reclame. De ballon zou op een advertising altitude hangen. Op de advertentie is een aanbieding te zien en deze kan dan direct besteld worden.

“Een pakketje van Amazon kan straks binnen enkele minuten arriveren”

Nog een weg te gaan

Het patent werd vreemd genoeg pas in januari 2017 op de website van het Amerikaanse Patent and Trademark Office gepubliceerd terwijl het al in april 2016 werd toegekend. In feite is het een nieuwe invulling van het plan dat Amazon eerder lanceerde voor het afleveren van pakketjes met drones. Het bedrijf is onlangs begonnen met het testen van deze aanpak in Engeland.

Hoewel Amazon het patent nu op zak heeft, moet het bedrijf nu eerst goedkeuring vragen aan de Federal Aviation Administration (FAA) voordat er daadwerkelijk tests met de luchtschepen kunnen worden uitgevoerd.

Technologieën in 2030...
Lees artikel