5 TED Talks die iedere FM-er moet zien

Leun achterover en bekijk deze inspirerende colleges.

Facility managers hebben een extreem breed scala aan verantwoordelijkheden. Op hun dagelijkse menu staat alles tussen teamcoördinatie en verandermanagement, tot het implementeren van nieuwe office technologieën en het managen van ruimtes. En dat is nog maar een kleine greep. Facility managers moeten op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Dat doen ze door te netwerken, evenementen te bezoeken en artikelen te lezen. Maar je kunt ook gratis, mini-colleges van experts volgen.

TED Talks zijn korte colleges en worden gegeven door experts van alle denkbare industrieën met de meest uiteenlopende achtergronden en specialismes. Hoewel de focus vaak ligt op Technologie, Educatie en Design - vandaar ook "TED" - bespreken ze alles van mega trends tot 'life hacks'. Wij hebben een selectie gemaakt van 5 inspirerende TED Talks die iedere FM-er moet zien. Van het fysieke kantoor, tot tijdmanagement en het voeren van een goed gesprek: het draagt allemaal bij aan de werkbeleving. Let op: de video's zijn in het Engels, maar vaak is er wel ondertiteling beschikbaar.

How machine learning can teach us to build more effective teams

Voormalig luitenant-officier van de marine, Drew Humphreys, weet wel wat over leiderschap. Voordat hij de Amerikaanse zakenwereld toetrad, was hij in Afghanistan waar hij de leiding had over 36 mariniers die tegen de Taliban vochten. Toen hij gedwongen werd om zijn peloton te verdelen en controle weg te geven aan andere commandanten, kwam hij erachter dat hij alles wat hij wist over leiderschap overboord moest gooien. Dit resulteert in een leiderschapsstrategie met 3 lessen over het opbouwen van een effectiever team. 

How to multiply your time

'Zelf-discipline' strateeg en New York Times bestsellerauteur Rory Vaden start zijn TEDx Talk met: "Alles wat je wist over tijdmanagement is verkeerd." In deze contra-intuïtieve video legt Rory uit waarom je tijdmanagementuitdagingen van vandaag niet op kunt lossen met strategieën van gisteren. Hij pleit dat expres uitstellen de sleutel is om je tijd te kunnen vermenigvuldigen. En meer tijd is voor iedere manager een droom. 

Cubicles don't work. How architectural design affects your brain.

Architect Scott Wyatt raakte 40 jaar geleden geïnspireerd door een Iraanse moskee. Niet zozeer het prachtige design zelf, maar vooral wat het met hem deed. In deze TEDx Talk onderzoekt hij het 'biophilic design' en het positieve effext dat een groen kantoor kan hebben op medewerkers. Hij legt uit waarom grote en succesvolle bedrijven veel geld besteden om hun kantoren in virtuele kassen te veranderen. De grens tussen het kantoor en de buitenwereld verdwijnt. 

“Uitstellen is de sleutel tot het vermenigvuldigen van je tijd.”

The happy secret to better work

We geloven dat als we hard genoeg werken, we succesvol worden en dan geluk vinden. Maar is dat wel zo? In deze hilarische en snelle TEDx Talk van psycholoog Shawn Achor stelt hij dat geluk zorgt voor productiviteit. Denk je dat je geluk bepaald wordt door je omgeving? Fout. 90% van jouw geluk wordt bepaalt door hoe je de realiteit verwerkt in je brein. Shawn legt uit dat we de formule van geluk en succes om moeten gooien. Speciaal voor facility managers die klaar zijn voor een momentje van omdenken. 

How to have a good conversation

Celeste Headlee werkt sinds 1999 bij de radio als reporter, host en correspondent. Haar baan draait om converseren met mensen. En inmiddels heeft ze wel het een en ander geleerd over hoe je geweldige gesprekken kunt voeren. Alleen converseren de meesten van ons niet zo goed. Een goed gesprek heeft een juiste balans tussen praten en luisteren. Is er geen goed evenwicht tussen die twee? Dan communiceren we slecht en dat kan leiden tot slechte relaties. Op het werk, thuis, overal. 

Technologieën in 2030...
Lees artikel